Jeftine web stranice Često postavljana pitanja Jeftine web stranice

Zašto je izrada web stranice tako jeftina?

Naša misija je graditi dugoročni odnos s našim klijentima. Uvjereni smo u svoju kvalitetu i odlučili smo se pridobiti klijente jeftinom cijenom izrade vrlo kvalitetne i vrijedne web stranice. Kako osim izrade web stranica, nudimo hosting uslugu, usluge ažuriranja i održavanja web stranica, usluge online marketinga, usluge grafičkog dizajna, usluge tiska te prodaju promotivnih materijala očekujemo povrat zarade kroz odnos s klijentima koji su se uvjerili u našu kvalitetu te se nadamo da će koristiti i ostale usluge koje nudimo.

Da li je stranica kvalitetna kao i one koje se naplaćuju više tisuća kuna? Koja je razlika?

Ovakve stranice, s CMS-om, moderne i responzivne, obično se naplaćuju po dvostruko većim cijenama. Razlike nema ukoliko se radi o izradi iz gotovog primjera. Kao što smo prije naveli, nadamo se povratu zarade kroz dugoročni odnos sa zadovoljnim klijentima.

Što je CMS sustav?

CMS sustav (eng. content management system) je sustav upravljavanja sadržajem uz koji korisnik može samostalno mijenjati i dodavati novi sadržaj web stranica bez potrebe za dodatnim programima i bez potrebe učenja programskih jezika. Dobivaju se pristupni podaci za pozadinsko sučelje gdje se mogu dodavati nove slike, tekst, stranice i vršiti izmjene postojećeg teksta ili slika.

Najčešće ih odabiru klijenti koji će samostalno ažurirati sadržaj te klijenti koji žele više funkcionalnosti ili namjeravaju u budućnosti nadograđivati funkcionalnosti na web stranici.

Ukoliko se ne želiš opterećivati izmjenama i ažuriranjem web stranice a imaš potrebu za istim, nudimo usluge ažuriranja po zaista povoljnim cijenama.

Što znači "responzivan dizajn"?

Responzivan dizajn (eng. responsive design) znači da se web stranica automatski prilagođava veličini uređaja s kojeg se pristupa pregledu stranice (laptop, mobitel, tablet …). Sama web stranica izgleda drugačije na različitim uređajima i različitim rezolucijama ekrana kako bi se svakom korisniku na svojem uređaju omogućilo dobro korisničko iskustvo.

Kako sve veći broj internet korisnika pretragu vrši preko tableta ili mobitela, sve se veći broj vlasnika web stranica odlučuje za responzivan dizajn svoje web stranice ili za izradu mobilne verzije iste. Cijena izrade mobilne verzije web stranice  iznosila bi preko 1.000,00 kn, tako da svakako savjetujemo odabir responzivnog dizajna jer će mobilni korisnici imati prilagođen pregled bez dodatnog troška izrade mobilne verzije stranice.

Da li dobivam responzivnu web stranicu?

Od 40 ponuđenih primjera web dizajna, 27 primjera ima responzivan dizajn dok 13 primjera nema. Pored svakog responzivnog primjera piše (Responzivni) što znači da primjeri bez navedene oznake nisu responzivni. Dakle, odabirom primjera sam odlučuješ hoće li tvoja stranica biti responzivna ili ne. Bez obzira da li se odlučiš na responzivni primjer ili ne preporučamo da ga prije narudžbe pregledaš sa različitih uređaja (računalo, tablet, mobitel) kako bi unaprijed znao kako će se tvoja stranica prikazivati korisnicima.

Da li povezujete stranicu s društvenima mrežama i koja je cijena?

Web stranicu povezujemo s društvenim mrežama bez nadoplate. Prema potrebi i željama, ubacujemo Facebook likebox, gumbove Like, Share, Google Plus, Twitter i ostale mreže.

Mogu li se mijenjati vodeće boje web dizajna i uskladiti s vizualnim identitetom mojeg poduzeća?

Vodeće boje web dizajna možemo mijenjati prema željama i potrebi radi usklađenja s postojećim vizualnim identitetom, bez nadoplate.

Što ako već imam registriranu domenu i hosting uslugu?

Ukoliko imaš registriranu domenu i imaš postojeću hosting uslugu s cPanelom, nema nikakvih problema, možemo odraditi web stranicu na tvojem hostingu ili domenu možemo usmjeriti na naš hosting i odraditi ju kod nas. Ne dajemo popust zato što već negdje imaš hosting.

Što ako želim registrirati besplatnu .hr domenu?

Registraciju vršimo bez nadoplate.

Što ako želim registrirati naplatnu .hr domenu?

Ako nemaš pravo na besplatnu .hr domenu a ipak želiš registrirati .hr domenu, registraciju vršimo uz nadoplatu od 499,00 kn+PDV.

Što ako želim registrirati .com / .net / .eu / .org / .info domenu?

U cijeni izrade web stranice od 2.000,00 kn+PDV uračunata je registracija .com.hr domene, ako radije želiš registraciju neke od navedenih domena, nadoplata je 50,00 kn+PDV.

Koliko se naplaćuje hosting usluga slijedeće godine?

Prve godine hosting usluga je besplatna, cjenik hosting usluga za slijedeću godinu možete vidjeti na http://www.webprojekt.com.hr/usluge/hosting

Želim više od 5 podstranica i imam više teksta i slika, mogu li samostalno nadodavati?

Naravno, mi ćemo odraditi dogovorenih 5 podstranica sa maksimalno 7 stranica teksta (format A4; font: Arial 10) i 15 slika a ti ćeš samostalno moći dodati neograničen broj dodatnih podstranica, slika i teksta.

Želim više od 5 podstranica, koliko bi koštalo dodavanje 1 dodatne podstranice?

Ako samostalno dodaješ, onda je besplatno. Ako mi odrađujemo, cijena je 50,00 kn+PDV po dodatnoj stranici, max. 1 stranica teksta (format A4; font: Arial 10) i 3 slike.

Imam više materijala od predviđenog, koliko se naplaćuje dodatno unošenje?

Ako samostalno dodaješ, onda je besplatno. Ako mi odrađujemo, cijena je 30,00 kn+PDV za količinu od 1 stranice teksta (format A4; font: Arial 10) i 40,00 kn+PDV za količinu od 5 slika.

Ne želim samostalno ažurirati web stranicu, nudite li tu uslugu i koliko se naplaćuje?

Nudimo usluge ažuiranja i održavanja web stranice, detaljnije pogledaj na http://www.webprojekt.com.hr/usluge/azuriranje-odrzavanje-internet-stranica. Cijene možeš vidjeti na http://www.webprojekt.com.hr/cjenik


Trebam stranicu na više jezika, koja je cijena dodatnog jezika?

Ukoliko želiš da Google prevoditelj sam prevodi stranicu na razne jezike, tada vršimo instalaciju dodatka za prevođenje i to naplaćujemo 250,00 kn+PDV.
Ako želiš da implementiramo prijevode koje nam dostaviš, to radimo po cijenama:
1 strani jezik  – 800 kn+PDV
2 strana jezika – 1200 kn+PDV
3 strana jezika – 1600 kn+PDV

Trebam hitnu izradu web stranice u roku od 2 dana, da li je to moguće?

Možemo dogovoriti hitnu izradu web stranice uz nadoplatu od 500,00 kn+PDV.

Nemam logotip, izrađujete li logotip i koja je cijena?

Izrađujemo jedinstvene logotipe i logotipe iz predložaka po vrlo povoljnim cijenama. Detaljnije pogledaj na http://prodirecta.hr/graficki-dizajn/povoljna-izrada/logo

Da li će se moja stranica pojaviti u Google rezultatima?

Da, tvoja stranica će se pojaviti na Google tražilici nakon što Google indeksira stranicu. Za pojavljivanje na boljim pozicijama na Google tražilici potrebno je odraditi SEO optimizaciju.

Radite li SEO optimizaciju web stranice i po kojoj cijeni?

Radimo SEO optimizaciju za postizanje boljih rezultata na Google tražilici. Optimizacija stranice za 1 ključnu riječ, analiza konkurentata, link building iznosi 800 kn+PDV. Ukoliko SEO PRO Optimizaciju naručiš odmah prilikom izrade web stranice, za navedenu cijenu izvršiti ćemo optimizaciju za 2 ključne riječi.

Neki primjeri imaju instaliran webshop, da li je on uračunat u cijenu?

WebShop nije uračunat u cijenu izrade od 2.000,00 kn+PDV, ukoliko odabereš primjer koji ima integriran webshop napraviti ćemo stranicu sa svim ostalim elementima, no registraciju korisnika, proizvode, košaricu i plaćanje nećemo uključiti u izradu.
Ukoliko trebaš WebShop, poslati ćemo ti ponudu za izradu istog.

Trebam zahtjevniju web stranicu (webshop, web portal i sl.), nudite li tu uslugu?

Nudimo usluge izrade webshopa, web portala i ostalih zahtjevnijih stranica. Pošalji upit pa ćemo formirati cijenu ili posjeti http://www.webprojekt.com.hr